Cotlet de porc cu seminte de fenicul din: cotlet de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin rosu, miere, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 2 catei de usturoi 1/2 lingurita seminte de fenicul 1 lingura frunze de cimbru proaspat 1 lingura frunze de rozmarin proaspete 1/3 lingura […]
Cotlet de porc cu ciuperci
PrinteazaCotlet de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, ciuperci, grasime, faina, ceapa, vin, bulion, patrunjel, sare, piper, condimente.
- 900 g cotlet de porc
- 400 g ciuperci proaspete
- 100 g grăsime
- 50 g făină
- 1-2 cepe
- 100 ml vin
- 50 g bulion
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- condimente
Mod de preparare:
Se taie cotletul în felii care se bat, se sărează, se trec prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi în grăsime încinsă, după care se scot în alt vas.
In grăsimea rămasă se căleşte puţin ceapa, se adaugă ciupercile tăiate felii.
După ce s-au călit, se adaugă piperul, bulionul, condimentele, se sting cu vin şi se toarnă peste cotletele prăjite.
Se mai fierb împreună 15-20 de minute şi, dacă sosul scade, se mai adaugă supă sau apă.
Sosul trebuie să fie legat potrivit şi suficient.
Cartofii fierţi natur şi presăraţi cu pătrunjel verde sau orezul fiert sunt cele mai indicate garnituri.
Pofta buna!
Cotlet de porc cu sos de ghimbir
Cotlet de porc cu sos de ghimbir din: cotlet de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, dafin, apa fierbinte, sos de soia, miere, otet de orez, ghimbir, cuisoare, amidon. Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc fara os 1 ceapa feliata 3 catei de usturoi, zdrobit ½ lingurita de sare ½ lingurita de piper 1 lingura […]
Cotlet de porc cu piure de cartofi
Cotlet de porc cu piure de cartofi din: cotlet de porc, para, ceapa, cartofi, unt, ulei, vin, sare, piper, boia. Ingrediente: 6 felii cotlet de porc cu os 1 pară 1 ceapă roşie 6 cartofi medii 50 g unt 100 ml ulei de măsline 100 ml lapte 100 ml vin roşu 200 ml apă 1 lingură […]
Pofta buna!