Carnati proaspeti cu pulpa din: mate, pulpa de vita, pulpa de porc, apa, usturoi, piper, sare, cimbru si boia. Ingrediente: mate de porc sau de oaie 500 g pulpa de vita 1,3 kg pulpa de porc apa fiarta cat e nevoie o capatana de usturoi piper negru macinat sare cimbru uscat si macinat o lingurita boia […]
Carnaţi proaspeţi, pentru folosire imediată
PrinteazaCarnaţi proaspeţi, pentru folosire imediată din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, usturoi, apa calduta.
- 1 kg carne de porc
- 400 g carne de vita (poate fi si de oaie)
- 25 g sare
- piper
- usturoi
- 1/2 pahar de apa calduta
Mod de preparare:
Acest tip de cârnaţi se prepară astfel: carnea de vită (sau de oaie) se trece de două ori prin maşina de tocat, după ce a fost curăţată de pieliţe, iar cea de porc, o singură dată.
La 1 kg de came tocata se pun: 20 g sare, 1 g piper pisat, 2 g usturoi zdrobit. Se mestecă bine şi se adaugă 50-100 ml apă călduţă.
Cu această compoziţie se umplu, nu prea îndesat, maţele curăţate, rezultând cârnaţii. Se ţin la rece până la folosire.
Se prăjesc în grăsime, pe aragaz, sau se pot pune la cuptor.
Garnitură poate fi: cartofi piure, iahnie de fasole, fasole’bătută sau varză călită.
Alături, murături, după preferinţă, dar nu în cazul verzei călite, bineînţeles.
Carnaţi proaspeţi, pentru folosire imediată
Pofta buna!
Carnati proaspeti de porc cu usturoi
Carnati proaspeti de porc cu usturoi din: carne de porc, carne de vita, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g grăsime 200 g carne de vită usturoi piper sare mirodenii pentru cârnaţi maţe de porc Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se dau prin maşina de tocat cu usturoiul, folosin […]