Pachetele de pui in manta de pancetta

Printeaza

Pacheţele de pui in manta de pancetta din: piept de pui fără oase, usturoi, sare,  piper asortat, ulei de măsline, şuncă uscată şi/sau afumată, rozmarin, pătrunjel, vin alb sau supă de carne.

Pachetele_de_pui_in_manta_de_pancetta

Ingrediente:

  •  600 g piept de pui fără oase
  •  1 căţel mic de usturoi
  •  sare
  •  piper asortat proaspăt râşnit
  •  4 linguri ulei de măsline
  •  8 felii şuncă uscată şi/sau afumată
  •  8 fire de rozmarin
  •  2 fire de pătrunjel
  •  vin alb sau supă de carne

Mod de preparare:

Se taie carnea în 8 felii şi se bate fiecare felie, aşezată sendviş între două bucăţi de folie transparentă. Se ameste­că usturoiul cu sare, piper şi 1 lingură cu ulei.

Se unge fiecare felie cu această compoziţie şi deasupra se aşază câte un fir de rozmarin şi câteva frunze de pătrunjel. Se rulează, apoi se înfăşoară fiecare ruladă în câte o felie de şuncă. Se fixea­ză cu scobitori.

Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi se prăjesc ruladele de jur-împrejur. Se transferă într-o formă de sufleu şi se toarnă vinul sau supa. Se aco­peră şi se coace cca 30 min. la 180 °C. Se lasă să se răcească.

Pachetele de pui in manta de pancetta

Pachetele_de_pui_in_manta_de_pancetta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.