Pachetele de pui in manta de pancetta
PrinteazaPacheţele de pui in manta de pancetta din: piept de pui fără oase, usturoi, sare, piper asortat, ulei de măsline, şuncă uscată şi/sau afumată, rozmarin, pătrunjel, vin alb sau supă de carne.
Ingrediente:
- 600 g piept de pui fără oase
- 1 căţel mic de usturoi
- sare
- piper asortat proaspăt râşnit
- 4 linguri ulei de măsline
- 8 felii şuncă uscată şi/sau afumată
- 8 fire de rozmarin
- 2 fire de pătrunjel
- vin alb sau supă de carne
Mod de preparare:
Se taie carnea în 8 felii şi se bate fiecare felie, aşezată sendviş între două bucăţi de folie transparentă. Se amestecă usturoiul cu sare, piper şi 1 lingură cu ulei.
Se unge fiecare felie cu această compoziţie şi deasupra se aşază câte un fir de rozmarin şi câteva frunze de pătrunjel. Se rulează, apoi se înfăşoară fiecare ruladă în câte o felie de şuncă. Se fixează cu scobitori.
Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi se prăjesc ruladele de jur-împrejur. Se transferă într-o formă de sufleu şi se toarnă vinul sau supa. Se acoperă şi se coace cca 30 min. la 180 °C. Se lasă să se răcească.
Pachetele de pui in manta de pancetta
Pofta buna!