File de pastrav cu ierburi aromatice si ardei gras

Printeaza

File de pastrav cu ierburi aromatice si ardei gras din: file de pastrav, sare, piper, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei graşi (roşu şi galben), zahăr, apă, oţet de vin alb, ierburi aromatice (rozmarin, salvie sau oregano).

 

Ingrediente:

  •  8 fileuri de păstrăv
  •  sare, piper
  •  3 linguri făină
  •  5 linguri ulei de măsline
  •  2 cepe
  •  3 căţei de usturoi
  •  2 ardei graşi (roşu şi galben)
  •  2 linguriţe zahăr
  •  80 ml apă
  •  240 ml oţet de vin alb
  •  ierburi aromatice (rozmarin, salvie sau oregano)

Mod de preparare:

Se spală şi se şterge peştele, se îndepărtează eventual cu penseta oasele mai mici rămase. Se sărează şi se piperează peştele şi se tăvălesc bucăţile prin făină. Se scutură excesul.

Ardeii graşi se curăţă de cotoare, pieliţele albe şi seminţe, iar pulpa se taie fâşii. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă şi se prăjesc la foc moale, pe am­bele feţe.

Se încing apoi 2 linguri cu ulei şi se călesc ceapa şi us­turoiul tăiate felii, precum şi fâşiile de ardei gras. Se să­rează, se piperează şi se că­lesc câteva clipe. Se presară zahăr în tigaie şi se acoperă cu oţet; se lasă să fiarbă cca 3 min.

File de pastrav cu ierburi aromatice si ardei gras: Peştele prăjit se aşază într-un castron de porţelan şi se toarnă deasupra mari­nata; se lasă să se răcească. Se presară apoi ierburi aro­matice, se acoperă castronul şi se lasă să se marineze la frigider peste noapte.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.