Supa de peste cu telina, morcov si praz
PrinteazaSupa de peste cu telina, morcov si praz din: file de crap fitofag, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, albitură (rădăcină de pătrunjel sau păstârnac), ţelină verde, morcovi, rădăcină de ţelină, ceapa, praz, apă, ardei gras roşu, sare, piper, marar.
Ingrediente:
- 500 g file de crap fitofag
- 6 boabe de piper
- 3 boabe de ienibahar
- 1 foaie mare de dafin
- 150 g albitură (rădăcină de pătrunjel sau păstârnac)
- 2 fire ţelină verde
- 2 morcovi
- 150 g rădăcină de ţelină
- 2 cepe
- 150 g praz
- 1200 ml apă
- 1 ardei gras roşu
- sare, piper
- 1 fir mărar
Mod de preparare:
spală peştele, se aşază în oală şi se adaugă mirodeniile. curăţă ardeiul gras de cotoare, seminţe şi pieliţele albe; se taie felii pulpa. Se curăţă albitura; se leagă în mănunchi, cu aţă şi se adaugă în oala cu peşte. adaugă şi cepele curăţate şi se toarnă apa; se dă în clocot.
reduce apoi focul şi se lasă să fiarbă supa la foc moale, cca 45 min. strecoară apoi printr-o sită deasă. taie felii restul de legume şi se acoperă cu supă; se fierb până ce se înmoaie ţelina verde se adaugă în ultimul rând, împreună cu feliile de ardei gras.
reintroduc în supă bucăţile de carne; se sărează, se piperează şi înainte de servire se presară deasupra mărar tocat.
Supa de peste cu telina, morcov si praz
Pofta buna!