Morcovi cu pasta tahini si miere

Printeaza

Morcovi cu pasta tahini si miere din: morcovi, pastă tahini, ulei de măsline extravirgin, suc de lămâie, miere fluidă, usturoi, ghimbir, sos de soia, seminţe de susan negru, mărar.

Morcovi_cu_pasta_tahini_si_miere

Ingrediente:

  •  1 kg morcovi
  •  1 lingură pastă tahini
  •  3 linguri ulei de măsline extravirgin
  •  5 linguri suc de lămâie
  •  1 linguriţă miere fluidă
  •  1 căţel de usturoi tocat
  •  o bucăţică (2 cm) de ghimbir decojit
  •  3 linguri sos de soia
  •  1 lingură seminţe de susan negru
  •  câteva fire de mărar

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii şi se taie fâşii folosind in­strumentul pentru curăţit legumele. Se aşază într-un castron mare. Pasta tahini se ameste­că împreună cu uleiul, su­cul de lămâie şi mierea; se adaugă 1 căţel de usturoi mărunţit, ghimbirul tocat şi sosul de soia.

Se toarnă peste fâşiile de morcovi şi se amestecă. Se acoperă castronul cu folie transpa­rentă şi se dau la frigider 4 – 5 ore: se lasă să se marineze. Pentru servire, se repartizează pe farfurii şi se presară susan şi verdeaţă.

Morcovi cu pasta tahini si miere

Morcovi_cu_pasta_tahini_si_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.