Tort de mere cu glazura de vin
PrinteazaTort de mere cu glazura de vin din: mere, faina, unt, pesmet, zahar, oua, vin, zahar, praf de copt.
- 2 mere mari
- 160 g făină
- 100 g unt
- 2 linguri pesmet
- 80 g zahăr
- 2 ouă
- 150 ml vin alb
- 125 g zahăr pudră
- 1 linguriţă praf de copt
Mod de preparare:
Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle unul câte unul, pui praful de copt, apoi făina în ploaie, iar la sfârşit, 100 ml vin. Omogenizezi compoziţia, o torni într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Cureţi apoi merele, le tai în opt, înţepi fiecare felie cu furculiţa şi le aşezi pe toate în tavă, apoi dai tortul la cuptor pentru 40 de minute. Freci vinul rămas cu zahărul pudră până obţii o glazură şi după ce tortul s-a copt şi s-a răcit, o torni peste acesta.
Poftă bună!