Friptura de porc cu sos de zmeura din: fileuri de porc, zmeura, mustar, cimbru, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de porc 200 g zmeură 1 limetă 1 lingură muştar 2 fire de cimbru 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr sare şi piper negru după gust Mod de preparare: Pasaţi […]
Friptură de porc înăbuşită
PrinteazaFriptură de porc înăbuşită: Carnea se taie în bucăţi potrivite sau în felii (nu se sărează), se pune într-o cratiţă cu puţină grăsime bine înfierbântată şi se lasă la foc potrivit până începe să prindă crustă.
Se întoarce pe toate părţile. După ce s-a rumenit puţin, se adaugă 1/2 pahar cu apă caldă, se acoperă cu un capac şi se continuă până ce carnea este aproape gata.
Intre timp, se mai adaugă, din când în când, câte puţină apă caldă, ca să nu se ardă grăsimea şi totodată să confere frăgezime cărnii.
Presară cu sare şi se adaugă câteva felii de legume (morcov, telină), ceapă, piper boabe, foaie de dafin şi usturoi, după preferinţă.
Continuă înăbuşirea până ce carnea este fragedă şi suculentă.
Dacă dorim sau dacă friptura nu s-a rumenit frumos, aceasta se poate pune la cuptor (fară capac) şi se ţine până se rumeneşte.
Scoate carnea din cratiţă, iar în sosul rezultat se pot adăuga, după preferinţă, roşii zdrobite sau o lingură de bulion.
Se amestecă pentru câteva minute pe foc, după care se stinge cu vin, cu supă sau cu apă caldă, atât cât să se formeze un sos potrivit de consistent (de gros).
Sosul se strecoară şi se serveşte la friptură.
Friptura de porc cu prune si caise
Friptura de porc cu prune si caise din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 de prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu piper […]
Cum sa faci cea mai buna friptura de porc pentru Craciun – 5 retete simple si gustoase
Carnea de porc are o aromă intensă şi caracteristică, cu părţi mai mult sau mai puţin grase, care necesită metode de preparare diferite. In ceea ce priveşte părţile mai slabe, fără grăsime, este important să amintim că, în ciuda asemănării cu carnea albă, aceasta trebuie tratată totuşi ca o carne roşie. Pentru a nu se […]
Pofta buna!