Chec de legume cu telemea si costita afumata
PrinteazaChec de legume cu telemea si costita afumata din; rosii, ardei, gogosari, telemea, costita, oua, masline, marar, faina, sare, piper.
- 5 roşii
- 1 ardei capia
- 1 ardei verde
- 2 gogoşari
- 350 g telemea
- 350 g costiţă afumată
- 4 ouă
- 6-7 măsline
- 1 legătură mărar
- 1 lingură făină
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşti roşiile, le tai bucăţi şi le căleşti 20 de minute în ulei încins. Speli apoi ardeii şi gogoşarii, îi cureţi, îi tai fideluţă şi îi adaugi peste roşii împreună cu costiţa tăiată cubuleţe.
Laşi compoziţia pe foc până se leagă puţin, presari cimbru şi mărar şi o dai deoparte. Baţi ouăle spumă cu un praf de sare şi piper, le încorporezi în compoziţia de legume, apoi adaugi brânza rasă şi făina.
Torni totul într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, aşezi tava într-o alta mai mare, plină cu apă şi dai la cuptor să fiarbă la bain-marie pentru 45 de minute.
Laşi checul să se răcească în tavă, îl tai felii pe care le aşezi pe un platou. Decorezi cu verdeaţă, inele de ardei şi măsline fără sîmburi. E un aperitiv foarte gustos!
Chec de legume cu telemea si costita afumata
Poftă bună!