Minitorturi cu capsuni si vanilie
PrinteazaMinitorturi cu capsuni si vanilie din: ouă, zahăr, sare, extract de vanilie, făină, unt topit, căpşunată, zahăr fin, frişcă bătută, zahăr vanilat, căpşuni.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 1 praf sare
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 125 g făină
- 3 linguri unt topit
- 2-3 linguri căpşunată
Ingrediente pentru cremă:
- 1 albuş
- 50 g zahăr fin
- 250 ml frişcă bătută
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g căpşuni
- 1 linguriţă zahăr
- căpşuni frumoase pentru ornat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170 °C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă (23 » 30 cm).
Ouăle se bat cu zahăr, un praf de sare şi esenţă de vanilie, cu mixerul la viteză maximă, timp de cca 8-10 min., apoi se înglobează făina şi untul. Se repartizează în formă şi se coace 25 min.
Se lasă să se răcească blatul, se scoate din formă şi se desprinde hârtia de copt de pe fund.
Se decupează din blat 12 cercuri; fiecare dintre ele se decupează pe orizontală şi se însiropează cu căpşunată.
Se pun albuşul şi zahărul într-un castron termorezis- tent, care se aşază deasupra unei oale cu apă care clocoteşte.
Se bate 5 min., apoi se ia vasul din bain-ma- rie şi se bate mai departe până ce ia naştere o compoziţie de bezea.
Se bate frişca împreună cu zahărul vanilat şi se înglobează în bezea. Se pasează 200 g căpşuni cu zahăr şi se adaugă la compoziţie.
Se asamblează câte 4 hiaturi cu cremă, astfel încât să obţinem 6 tortuleţe. Se ung cu cremă şi se decorează cu căpşuni întregi.
Minitorturi cu capsuni si vanilie
Pofta buna!