Tort de vara cu frisca, capsuni si smantana

Printeaza

Tort de vara cu frisca, capsuni si smantana din: unt, pişcoturi, gelatină albă, elatină roşie, căpşuni, ouă, zahăr, iaurt, zahăr vanilat, smântână dulce.

Tort_de_vara_cu_frisca_capsuni_si_smantana

Ingrediente pentru blat:

  •  125 g unt
  •  150 g pişcoturi

Ingrediente pentru cremă si ornat:

  •  15 foi gelatină albă
  •  3 foi gelatină roşie
  •  700 g căpşuni
  •  3 ouă
  •  140 g zahăr
  •  500 g iaurt
  •  1 plic zahăr vanilat
  •  200 ml frişcă
  •  100 ml smântână dulce

Mod de preparare:

Se zdrobesc pişcoturile şi se aşază într-un castron. Se toarnă untul topit şi se amestecă: se aşază într-o formă de tort (0 26 cm) ta­petată pe fund cu hârtie de copt.

Se presează cu dosul lingurii şi se nivelează. Se dă la frigider.

Se înmoaie separat, în apă rece, 9 foi gelatină albă şi toată gelatina roşie. Se pa­sează 200 g căpşuni.

Se se­pară ouăle; gălbenuşurile se bat cu 75 g zahăr. Se dizolvă gelatina albă şi se înglobea­ză, urmată de iaurt, zahăr vanilat, frişca bătută şi albuşurile bătute.

Crema se împarte în două. în prima ju­mătate de cremă se înglo­bează gelatina roşie dizolva­tă, piureul de căpşuni şi 30 g zahăr.

Se aşază într-un şpriţ, ca şi crema albă. Pe blat se trasează un strat din cercuri concentrice de cremă, alter­nând culorile.

Deasupra se şpriţează în acelaşi mod al doilea strat din cercuri con­centrice de cremă. Se dă la frigider 3 ore.

Se înmoaie restul de gelatină. Se pasează restul de căpşuni şi se înglobează gelatina dizolvată şi restul de zahăr.

Cu această compo­ziţie se acoperă tortul. Smântână dulce se toarnă într-o pungă de plastic, se decupează un colţ şi se tra­sează raze pe tort, din mijloc către margine.

Se trece prin­tre raze cu o ţepuşă. Se mai dă tortul la frigider cel puţin 2 ore.

Tort de vara cu frisca, capsuni si smantana

Tort_de_vara_cu_frisca_capsuni_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.