Tort de vara cu frisca, capsuni si smantana
PrinteazaTort de vara cu frisca, capsuni si smantana din: unt, pişcoturi, gelatină albă, elatină roşie, căpşuni, ouă, zahăr, iaurt, zahăr vanilat, smântână dulce.
Ingrediente pentru blat:
- 125 g unt
- 150 g pişcoturi
Ingrediente pentru cremă si ornat:
- 15 foi gelatină albă
- 3 foi gelatină roşie
- 700 g căpşuni
- 3 ouă
- 140 g zahăr
- 500 g iaurt
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 ml frişcă
- 100 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Se zdrobesc pişcoturile şi se aşază într-un castron. Se toarnă untul topit şi se amestecă: se aşază într-o formă de tort (0 26 cm) tapetată pe fund cu hârtie de copt.
Se presează cu dosul lingurii şi se nivelează. Se dă la frigider.
Se înmoaie separat, în apă rece, 9 foi gelatină albă şi toată gelatina roşie. Se pasează 200 g căpşuni.
Se separă ouăle; gălbenuşurile se bat cu 75 g zahăr. Se dizolvă gelatina albă şi se înglobează, urmată de iaurt, zahăr vanilat, frişca bătută şi albuşurile bătute.
Crema se împarte în două. în prima jumătate de cremă se înglobează gelatina roşie dizolvată, piureul de căpşuni şi 30 g zahăr.
Se aşază într-un şpriţ, ca şi crema albă. Pe blat se trasează un strat din cercuri concentrice de cremă, alternând culorile.
Deasupra se şpriţează în acelaşi mod al doilea strat din cercuri concentrice de cremă. Se dă la frigider 3 ore.
Se înmoaie restul de gelatină. Se pasează restul de căpşuni şi se înglobează gelatina dizolvată şi restul de zahăr.
Cu această compoziţie se acoperă tortul. Smântână dulce se toarnă într-o pungă de plastic, se decupează un colţ şi se trasează raze pe tort, din mijloc către margine.
Se trece printre raze cu o ţepuşă. Se mai dă tortul la frigider cel puţin 2 ore.
Tort de vara cu frisca, capsuni si smantana
Pofta buna!