Gătitul unei fripturi de vită poate fi o experiență culinară minunată atunci când știi cum să o faci. Selectarea fripturii: Alegerea unei bucăți de carne de calitate este esențială pentru succesul fripturii tale. Mușchiul și file mignon sunt printre cele mai bune alegeri pentru o friptură […]
Dulceata delicioasa de macese cu mere
PrinteazaDulceata delicioasa de macese cu mere din: măceşe, mere acrişoare, suc de lamaie, Gelfix.
Ingrediente:
- 800 g măceşe
- 800 g mere acrişoare
- sucul de la 1 lămâie
- 1,6 kg zahăr
- 1 1/2 plic Gelfix
Mod de prepareare:
curăţă măceşele, se spală şi se taie jumătăţi. Se golesc de sâmburi. mai spală o dată şi se lasă la înmuiat în 500 ml apă 8 ore. Apoi se fierb cca. 25 min. în aceeaşi apă şi se pasează.
Merele se decojesc, se taie sferturi, se golesc de sâmburi şi se taie mărunt.
amestecă împreună cu sucul de lămâie şi se adaugă la măceşe. Se cântăresc fructele şi se potriveşte cantitatea de zahăr, conform indicaţiilor de pe plicul de Gelfix.
amestecă zahărul cu fructele şi gelfixul şi se lasă să clocotească 1 min, amestecând.
toarnă în borcane, se închid şi se răstoarnă cu capacul în jos; se lasă să stea 15 min. astfel, apoi se întorc şi se lasă să se răcească.
Dulceata delicioasa de macese cu mere
Pofta buna!
din: burta, apa, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, oua, smantana, marar, sare, piper. Ciorba de burtă este o delicioasă supă tradițională românească, cunoscută pentru gustul său bogat și cremos. Iată cum să pregătiți acest fel de mâncare minunat: Ingrediente: 500g de burtă (curățată și spălată) 2 litri de apă 1 […]