Salau cu ciuperci, cartofi si sos alb la cuptor
PrinteazaŞalău cu ciuperci, cartofi şi sos alb la cuptor din: salau, cartofi, oua, unt, smantana, ciuperci, cascaval, lapte, faina, sare, piper.
- 1/2 kg şalău
- 750 g cartofi
- 2 ouă
- 150 g unt
- 100 g smântână
- 100 g ciuperci
- 100 g caşcaval
- 350 ml lapte
- 1 lingură făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli, îl pui la fiert în apă cu un praf de sare pentru 15-20 de minute. Speli cartofii şi-i pui la fiert în coajă şi fierbi ouăleîn apă sărată.
Tai apoi mărunt ciupercile curăţate şi le căleşti în 100 g unt până se înmoaie, după care le laşi deoparte. Scoţi din apă peştele fiert, îl laşi să se răcească şi îl cureţi de piele şi oase.
Fierbi apoi laptele cu 50 g unt, adaugi făina desfăcută într-o ceaşcă de apă rece şi laşi sosul să fiarbă 15 minute, amestecând mereu. Cureţi de coajă cartofii fierţi, îi tai rondele, apoi ouăle felii.
Intr-un vas uns cu 25 g de unt torni jumătate din sosul alb, apoi aşezi un strat de cartofi, feliile de ou, ciupercile înăbuşite, bucăţile de peşte, presari caşcavalul ras şi torni sosul rămas.
Pui şi cele 25 g de unt care ţi-au rămas de la ungerea vasului, torni smântână şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.
Salau cu ciuperci, cartofi si sos alb la cuptor
Poftă bună!
Foarte buna salaul cu ciuperci si cartofi