Vitel la cuptor cu cartofi si legume

Printeaza

Vitel la cuptor cu cartofi si legume din: muşchi de vită, morcovi, făină, ulei de floarea-soarelui, ceapa, usturoi, cimbru, supă de pui, vin alb, cartofi, unt, sare, piper, ardei graşi, cartofi dulci, flori de levănţică uscate, miere, oţet balsamic, ulei de măsline.

Vitel_la_cuptor_cu_cartofi_si_legume

Ingrediente:

  • 2 kg muşchi de vită/vitel
  • 4 morcovi
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 6 cepe
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 1 legătură cimbru
  • 800 ml supă de pui
  • 300 ml vin alb
  • 2,5 kg cartofi
  • 150 g unt
  • sare, piper

Ingrediente pentru garnitura de legume:

  •  4 ardei graşi
  •  5 cartofi dulci (patate)
  •  6 morcovi
  •  1 linguriţă flori de levănţică uscate
  • 2 linguri miere
  •  2 linguri oţet balsamic
  •  100 ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Se curăţă carnea de grăsi­me şi pieliţe şi se leagă cu aţă, ca să îşi păstreze forma frumoasă la cuptor.

Morcovii se taie beţişoare care se înfig în carne.

Se amestecă făina cu o linguriţă cu sare, piper şi 2 linguri cimbru tocat.

Se tăvăleşte carnea prin acest amestec şi se prăjeşte în ulei încins, până ce se rumeneşte pe ambele feţe.

Se aşază într-o tigaie de fontă şi se adaugă ceapa tăiată în opt, căpăţâna de usturoi tăiată în două şi câteva fire de cimbru.

Se toarnă în tigaie o ceaşcă de supă şi se lasă să fiarbă. Se toarnă apoi în tigaia cu carne.

Se acoperă cu capacul şi se coace în cuptorul încălzit la 150 °C, turnând continuu supă.

După 2,5 ore se ia capa­cul şi se lasă să se coacă frip­tura cca 30 min, la 190 °C, ca să capete o crustă frumoasă.

Se decojesc cartofii şi se taie felii. Se topeşte untul.

Se aşază cartofii într-o formă de sufleu, condimentând fiecare strat cu sare, piper şi cimbru.

Se acoperă cu unt şi se mai coace cca 50 min.

Se curăţă legumele şi se taie în bucăţi egale.

Se ames­tecă toate cu levănţică, mie­re, oţet balsamic şi ulei. Se aşază într-o formă de sufleu şi se coc 20 min.

Se scoate carnea din tavă şi se toarnă vinul; se lasă să fiarbă până ce sosul îşi redu­ce volumul.

Se toarnă în sosieră şi se păstrează la cald.

Carnea se taie felii şi se serveşte cu cartofi, legume şi sos.

Vitel la cuptor cu cartofi si legume

Vitel_la_cuptor_cu_cartofi_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.