Piersici umplute cu crema de vanilie
PrinteazaPiersici umplute cu crema de vanilie din: piersici, zahar, lapte, faina, migdale, galbenus.
- 10 piersici
- 125 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 150 ml lapte
- 2 gălbenuşuri,
- 1 linguriţă făină,
- 50 g migdale.
Mod de preparare:
Speli piersicile, le tai în jumătate, le scoţi sâmburii şi pui jumătăţile de fructe la fiert într-o cană de apă cu zahărul şi 1 plic de zahăr vanilat. După ce s-au înmuiat, piersicile, le laşi să se scurgă într-o strecurătoare.
In acest timp, pregăteşti crema: Freci gălbenuşurile cu zahărul vanilat rămas, adaugi laptele şi făina şi fierbi compoziţia pe foc mic. După ce s-a îngroşat, adaugi jumătate din migdalele tocate, mai dai într-un clocot dai crema deoparte.
Umpli apoi jumătăţile de piersici cu cremă şi le lipeşti două câte două. Mai fierbi siropul rămas de la piersici până se leagă bine şi îl dai deoparte.
Treci piersicile umplute prin sirop, apoi prin migdalele tocate rămase, torni pe lângă ele siropul rămas, le aşezi pe un platou şi le dai la rece pentru o oră.
Piersici umplute cu crema de vanilie
Poftă bună!
Incoming search terms:
- piersici umplute cu crema