Sos vinegrette cu tarhon din: untdelemn, otet, piper, sare, tarhon, patrunjel, marar. Ingrediente: 100 g untdelemn 50 g oţet 2 g piper o legătură pătrunjel o legătură mărar o legătură tarhon sare Mod de preparare: Se diluează oţetul cu apă şi se amestecă bine cu untdelemnul. Se adaugă sare, piper, pătrunjel, mărar şi tarhon, toate […]
Sos cu ciuperci
PrinteazaSos cu ciuperci din: ciuperci, faina, unt, zeama de carne, smantana, patrunjel, sare.
- 250 g ciuperci
- 1 lingură de făină
- 2 linguriţe de unt
- 1 ceaşcă de zeamă de carne
- 2 linguri de smântână
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Ciupercile, spălate şi tăiate ca fideluţa, se înăbuşă pe foc într-o linguriţă de unt şi puţină zeamă de came.
Se dizolvă făina în puţină apă rece, se toarnă peste zeama de came rămasă, se fierbe.
Se adaugă ciupercile şi se continuă fierberea până când acestea sunt pătrunse şi sosul are consistenţa dorită.
Se dă crăticioara deoparte şi se adaugă smântână, cu care nu se mai fierbe.
Se serveşte peste orice fel de friptură, rasol de peşte, orez, macaroane.
Pofta buna!
Poate iti place si: