Reteta zilei: Sandwich-uri cu carne de porc
PrinteazaSandwich-uri cu carne de porc din: pulpa de porc, zahar brun, boia dulce, piper, sare grunjoasa, sare, praf de usturoi, praf de ceapa, seminte de telina, piper cayenne, otet de mere, ceapa, ardei iute, bere, chifle, salata de varza.
Poate te intereseaza si Sandwich-uri cu chiftelute de porc
Ingrediente:
- 1 bucata pulpa de porc
- 1/4 cană zahar brun
- 1/4 ceasca boia de ardei dulce
- 3 linguri piper negru proaspăt măcinat
- 3 linguri de sare grunjoasă
- 1 lingura sare
- 2 lingurite praf de usturoi
- 2 lingurite praf de ceapa
- 2 lingurite de semințe de țelină
- 1 lingurita piper cayenne
sos:
- 1 cană oțet de cidru de mere
- 1 ceapa mica, tăiata în felii subțiri
- 1-2 ardei iuti, felii subțiri
- 1 lingura sare grunjoasă
- 1/2 sticla bere
servire:
- 12 chifle de hamburger
- salată de varză
Mod de preparare:
Într-un castron mic, combina toate condimentele si amestecati bine.
presara carnea de porc cu amestecul de condimente.
Se acopera cu folie alimentara si se da la rece peste noapte.
Pentru pregatirea sosului, se combină toate ingredientele intr-un vas si se amestecă până când sarea și zahărul brun se dizolvă.
Incalziti gratarul, ungeti carnea cu sos si puneti pe gratar.
Ungeti frecvent cu sos si intoarceti mereu carnea pe gratar pentru a se rumeni foarte bine pe toate partile.
Se transferă carnea de porc pe un tocator si se acopera cu folie de aluminiu, se lasa sa se odihneasca aproximativ 15 minute.
Rupeti in bucăți cu o furculita.
Pentru a servi, taiati chiflele, adaugati carne de porc, salata de varza, acoperiti cu cealalta bucata de chifla si serviti sandwich-urile calde.
Sandwich-uri cu carne de porc
Pofta buna!