Tarta cu mere, nuca si frisca
PrinteazaTarta cu mere, nuca si frisca din: făină, unt, zahar, oua, mere, nuca, scorţişoară, esenţă de vanilie, frişcă lichidă, fulgi de migdale, miere, mascarpone, zahăr pudră.
Ingrediente pentru aluat:
- 175 g făină
- 85 g unt
- 50 g zahăr
- 1 gălbenuş
Ingrediente pentru umplutură:
- 5 mere
- 300g nucă măcinată
- 2 linguri scorţişoară
- 200 ml frişcă lichidă
- 1-2 linguri esenţă de vanilie
- 40 g unt
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri miere
- fulgi de migdale
- 1 lingură unt
- 250 g mascarpone
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 linguri scorţişoară
Mod de preparare:
Amesteci untul la temperatura camerei cu făina, gălbenuşul şi zahărul până capătă consistenta unui aluat care nu se ţine de degete, ii dai forma unei bile, îl pui într-o pungă şi-l dai la frigider 30 de minute.
Speli merele şi le îndepărtezi cotoarele. Le pui într-o tavă în care ai aşezat hârtie de copt şi le dai la cuptor 35 de minute. Când s-au înmuiat, pui merele în blenderşi le pasezi. Adaugi untul, zahărul, scorţişoara, esenţa de vanilie şi nucile şi amesteci bine. Baţi frişca şi o încorporezi în mere.
Aluatul îl întinzi în tava rotundă unsă cu unt, ridicându-l şi pe margine. Pui umplutura şi dai tava la cuptor 30 de minute. Laşi să se răcească. Mixezi crema de mascarpone cu zahărul pudră şi o pui peste tartă, încălzeşti puţin mierea şi o întinzi pe’marginile prăjiturii, după care pui fulgii de migdale.
Tai din câteva coli de hârtie fâşii de aproximativ 1 cm lăţime şi le pui paralel, încât să formezi pătrăţele peste prăjitură. Deasupra presari prin sită scorţişoară.
Tarta cu mere, nuca si frisca
Pofta buna!