O reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente: pentru clatite 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 ardei copti sare unt pentru umplutura: 250g carne tocata 100g ricotta 1 cana spanac […]
Clatite cu morcov, dovlecel si ardei
PrinteazaClatite cu morcov, dovlecel si ardei din: făină, apă minerală, ulei, sare, morcovi, dovlecei, ardei, ceapă, varză, piper, sare, ulei, fulgi de ardei iute, patrunjel.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 200 ml apă minerală
- 100 ml ulei
- sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 2 morcovi
- 2 dovlecei
- 2 ardei
- 1 ceapă
- 1/2 varză
- piper
- sare
- ulei
- fulgi ardei iute (pentru ornat)
- pătrunjel (pentru ornat)
Mod de preparare:
Amesteci bine cu teiul toate ingredientele pentru clătite. Laşi în frigider o oră.
Incingi o tigaie, o ungi cu puţin ulei şi torni din compoziţie. întorci clătita pe fiecare parte.
Le faci mai groase pentru că, fiind fără ou, tind să se rupă mal uşor.
Ungi tigaia cu ulei după fiecare clătită. Le acoperi ca să nu se usuce şi ca să se menţină calde.
Speli şi cureţi legumele. Tai morcovii, ardeii şi dovleceii în fâşii subţiri. Toci ceapa julien, iar varza mă runt.
Incingi ulei într-o tigaie mare şi sotezi legumele, până se mai înmoaie morcovii şi varza. Potriveşti de sare şi biper.
Umpli fiecare clătită cu această compoziţie, presari piper, frunze de pătrunjel şi fulgi de ardei iute pe deasupra.
Clatite cu morcov, dovlecel si ardei
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume
Clatite cu cascaval si legume
Clatite cu cascaval si legume din: oua, piure de spanac, apa minerala, bere, faina, sare, piper, cascaval, sunca, ceapa rosie, ardei gras, ceapa verde, rosii cherry, masline, frunze de menta. Ingrediente: pentru clatite: 4 oua 1 lingura piure de spanac crud 200 ml apa minerala 200 ml bere faina sare piper macinat pentru umplutura: cate […]
Pofta buna!