Foie gras cu dulceata de ceapa si stafide
PrinteazaFoie gras cu dulceata de ceapa si stafide din: ficat de gâscă, ceapa, unt, rozmarin, cimbru, vin dulce, brandy, supă clară de pui, supă clară de pui, ghimbir pudră, ienibahar pudră, paprica, piper alb, scorţişoară, sare, smanatana, smochine, ceapa roşie ulei, zahăr, oţet balsamic, stafide, bulion, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g ficat de gâscă
- 1 ceapă
- 1 lingură cu unt
- 1 fir de rozmarin
- 1 fir de cimbru
- 2 linguri cu vin dulce (Porto, Lacrima lui Ovidiu, Busuioacă de Bohotin)
- 2 linguri cu brandy
- 100 ml supă clară de pui
- 1 linguriţă cu coajă de portocală
- ghimbir pudră
- ienibahar pudră
- paprica
- piper alb
- scorţişoară
- sare
- 50 ml smântână
- 3 foi de gelatină
- 4 smochine
Ingrediente pentru dulceata de ceapa:
- 350 g ceapa roşie
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu zahăr
- 125 ml vin dulce
- 4 linguri cu oţet balsamic
- 2 linguri cu stafide
- 1/2 linguriţă cu bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa fin şi pune-o în untul încins într-un wok, împreună cu ficatul tăiat cubuleţe, rozmarin şi cimbru, Rumeneşte-le uşor.
Toarnă vinui şi brandy, iar după ce s-a evaporat alcoolul, pune supa. Dă focul mic şi lasă să fiarbă până când zeama scade la jumătate.
Dă deoparfe şi lasă la răcit, înmoaie gelatina în apă rece. Pune într-un blender 3/4 din cantitatea de ficat şi lichid din wok, mai puţin cimbrul şi rozmarinul, şi mixează fin.
Adaugă gelatina, câte un praf din condimentele enumerate, coaja de portocală. încorporează bucăţelele de ficat păstrate.
Pune compoziţia într-o tavă tapetată cu folie şi dă la rece pentru cel puţin trei ore.
Pentru dulceaţă, încinge uleiul şi înăbuşă ceapa. Presară zahărul şi lasă câteva minute până se caramelizează.
Toarnă vinul, oţetul şi 50 ml de apă, stafidele, bulionul, sare şi piper şi mai lasă la foc 40 de minute.
Serveşte felii de foie gras cu smochine feliate şi dulceaţă de ceapă roşie.
Foie gras cu dulceata de ceapa si stafide
Pofta buna!