Iepure la tava cu legume si usturoi

Printeaza

Iepure la tava cu legume si usturoi din: fasole verde, iepure, cartofi, usturoi, ceapa, morcov, sare, margarina, ulei de masline, boia de ardei, piper.

Iepure_la_tava_cu_legume_si_usturoi

Ingrediente:

  • 1 kg fasole verde
  • 1/2 iepure
  • 2 cartofi fierţi
  • 5-6 căţei de usturoi

Ingrediente pentru marinată:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 5 căţei de usturoi
  • sare

Ingrediente pentru pastă:

  • 1 lingură cu margarină
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 lingură cu boia de ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-un litru de apa, pune un praf de sare, ceapa, morco­vul şi usturoiul tăiate rondele.

Adaugă iepurele porţionat în bucăţi potrivite şi lasă la rece până a doua zi.

Separat, freacă uleiul cu margarina, boiaua şi un praf de sare şi piper până obţii o pastă omogenă.

Unge cu ea bucăţile de carne, scur­se bine, apoi aşază-le într-o tavă, împreună cu legumele din marinată.

Stropeşte cu ulei şi lasă la cuptor cam o oră.

Când carnea este aproape pătrunsă, pune fasolea, fiartă separat, cubuleţe de cartof fiert, us­turoiul şi verdeaţa tocată fin.

Mai lasă câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.

Iepure la tava cu legume si usturoi

Iepure_la_tava_cu_legume_si_usturoi

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

 

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate si vin din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi […]

Iepure cu smantana si vin alb

Iepure cu smantana si vin alb

Iepure cu smantana si vin alb din: iepure, vin, ceapa, mustar, smantana, ulei. Ingrediente: un iepure un litru vin alb 2 cepe 6 linguri muştar iute 200 g smântână 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se porţionează iepurele, se unge cu muştar şi apoi se rumeneste în ulei timp de 10 minute. […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.