Tort cu crema si glazura de prune
PrinteazaTort cu crema si glazura de prune din: oua, zahar, faina, vin, frisca, suc de portocale, ciocolata, scortisoara, gelatina, prune, sare, prune, praf de copt.
- 2 ouă
- 225 g zahăr
- 120 g făină
- 250 ml vin roşu
- 600 ml frişcă
- 150 ml suc de portocale
- 50 g ciocolată de menaj albă
- scorţişoară
- 3 plicuri gelatină (pentru închegat)
- 1 kg prune
- 2 plicuri gelatină roşie (pentru decorat)
- sare
- 1/2 linguriţă praf de copt
Ingrediente ornat:
- 200 g frişcă
- 3 prune
Mod de preparare:
Baţi spumă ouăle cu 2 linguri de apă fierbinte, 75 g zahăr şi un vârf de cuţit de sare. Incorporezi apoi treptat făina cu praful de copt, torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 25 de minute.
Pregăteşti în acest timp crema: speli jumătate din prune, le cureţi de sâmburi şi le pui într-o cratiţă cu 150 ml vin roşu, 100 g zahăr şi puţină scorţişoară şi le fierbi cu capac 8-10 minute. Pasezi apoi fructele fierte şi laşi piureul să se răcească.
Inmoi gelatina pentru închegat într-o ceaşcă de apă rece, o fierbi apoi pe baie de aburi şi o amesteci cu piureul de prune. Baţi frişca, o amesteci cu ciocolata topită pe baie de aburi şi cu piureul de prune aproape răcit. Torni crema obţinută peste blatul copt şi dai tortul la frigider pentru 2 ore.
Mod preparare glazură:
Speli prunele rămase, le scoţi sâmburii şi le pui la fiert cu 100 ml suc de portocale şi vinul roşu rămas, adaugi gelatina roşie dizolvată în 2 linguri de suc de portocale şi dai totul într-un clocot.
După ce s-a răcit puţin, torni glazura peste tort, îl dai la rece pentru alte 30 de minute, apoi îl ornezi cu Jrişcă şi felii de prune.
Tort cu crema si glazura de prune
Poftă bună!