Reteta zilei: Curcan umplut cu legume

Printeaza

Curcan umplut cu legume din: curcan, seminte de coriandru, seminte de fenicul, seminte de mustar, boabe de ienupar, cuisoare, ienibahar, boabe de piper, sare, frunze de dafin, ceapa, usturoi, apa fierbinte, gheata, ghimbir, apa rece, morcovi, telina, cimbru, supa de pui, unt, salvie.

Poate te intereseaza si Piept de curcan cu salata de legume si branza

 

Ingrediente:

  • 1 curcan, fara maruntaie

marinata:

  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1 lingura semințe de fenicul
  • 1 lingura seminte de mustar galben
  • 1 lingura boabe de ienupăr
  • 1 lingurita cuișoare întregi
  • 1 lingura ienibahar
  • 2 linguri boabe de piper negru
  • 1 cană de sare
  • 5 frunze de dafin
  • 2 cepe, tăiata în felii subțiri
  • 5 catei de usturoi, zdrobit
  • 4 căni de apă foarte fierbinte
  • 8 cani de gheață
  • 1 bucata de ghimbir maruntit
  • 8 cesti de apa rece
  • 2 morcovi, tocati
  • 1 ceapa mare, felii
  • 2 tulpini de telina, tocata
  • 4-5 crengute de cimbru
  • 1-2 cesti de supa de pui

pentru crusta:

  • 4 linguri unt
  • 6 frunze de salvie
  • 3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Într-un castron mic combinati, coriandru, fenicul, semințe de muștar, boabe de ienupar, cuisoare, ienibahar, piper si sare.

Într-un castron mare se adaugă sare.

Se toarnă apă fierbinte peste și se amestecă până când sarea se dizolvă complet.

Adăugați condimentele și gheață, se amestecă până când gheața se topește și saramura este rece.

Adăugați frunzele de dafin, ceapa, usturoiul si ghimbir la saramura.

Așezați intr-o cratita o punga mare care se inchide ermetic, apoi adaugati lichidul si incorporati curcanul.

Inchideti punga si dati la rece timp de 24 de ore. Se incalzeste cuptorul la 150C.

Scoateți curcanul din saramură și se usuca bine cu prosoape de hartie.

Puneti curcanul intr-o tava mare de cuptor.

Într-un blender, amestecati untul, salvie și usturoi.

Frecati curcanul cu amestecul din blender.

Umpleti cavitatea curcanului cu morcovi, telina, ceapa, cimbru și imprastiati restul de legume in tava.

Dati tava la cuptor timp de 1 oră.

După o oră de gătit începeti sa ungeti curcanul cu supa de pui la fiecare 20-30 de minute, apoi ungeti cu sucul din tava, aproximativ 2 ore ar trebui sa dureze.

Scoateți curcanul din cuptor și acoperiti cu folie de aluminiu sa se odihneasca timp de 20-30 de minute.

 

Curcan umplut cu legume

Curcan_umplut_cu_legume_16

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun curcanul umplut, imi place, o sa-l fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.