Pulpă de vită umplută cu rinichi
PrinteazaPulpă de vită umplută cu rinichi din: pulpa de vita, rinichi, morcovi, ceapa, unt, ulei, usturoi, verdeata, sare, piper.
- 2 kg pulpă vită fără os
- câţiva rinichi
- 400 g morcovi
- 1/2 kg cepe foarte mici
- 50 g unt
- 2 linguri ulei
- 2-3 căţei de usturoi pisat
- verdeaţă
- sare, piper
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de grăsime, se desface puţin, se sărează, se piperează şi se unge cu usturoi pisat, se pun rinichii (bine spălaţi şi curăţaţi) unul lângă altul, de-a lungul bucăţii de carne, în locul osului.
Se rulează carnea în jurul rinichilor şi se leagă.
Se pune într-o cratiţă ulei amestecat cu unt şi se prăjeşte carnea pe toate părţile, cât se poate de bine.
Se scoate carnea şi se prăjesc repede cepele întregi şi morcovii tăiaţi felioare.
Se pune înapoi friptura în mijlocul cratiţei.
Se toarnă o cană cu apă, sare, piper, încă puţin ulei, verdeaţă, se acoperă şi se dă la cuptor să se fiarbă, până se rumeneşte şi este pătrunsă (circa 2 ore).
Se întoarce odată.
Când este gata, se aşaza pe un platou oval, cu ceapa şi morcovii în jur.
Când se taie feliile de carne, ele apar foarte frumos, cu rinichiul în mijloc.
Pofta buna!