Supa italiana de rosii

Printeaza

Supa italiana de rosii din: rosii, castravete, ardei vere, ceapa, usturoi, miez de paine uscata, untdelemn, otet de vin, sare si piper.

Ingrediente :

  • 5 rosii mari
  • 1 castravete
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 200 gr. miez de paine uscata
  • 2 linguri de untdelemn fin
  • 2 linguri de otet de vin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Supa italiana de rosii: Inmuiati feliile de pesmet (fara coaja) in apa si lasati-le sa se umfle cata vreme va ocupati de legume. Curatati si tocati ceapa si usturoiul.

Taiati ardeiul felii, eliminand semintele. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte. Curatati castravetele, taiati-l in doua si scoateti-i si lui semintele.

Puneti toate legumele (cu exceptia unei rosii si a unui sfert din castravete) impreuna cu painea stoarsa, uleiul si otetul, in vasul unui mixer. Puneti aparatul in functiune pana obtineti un preparat omogen.

Gustati de sare si de piper, si puneti vasul la rece doua ore. Taiati rosia si castravetele pastrate in feliute subtiri.

Serviti supa rece, presarata cu rosii si castraveti.

Cand serviţi la masa, puteti pune in supa cateva cubulete de paine prăjită in unt si ierburi aromate dupa gust: busuioc, tarhon .

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.