Tarta cu mere, scortisoara si menta

Printeaza

Tarta cu mere, scortisoara si menta din: faina, sare, drojdie, lapte dulce, cartofi, ulei de măsline, zahăr vanilinat, mere, scorţişoariă, zahăr tos, sos de mentă, unt.

 

Ingredinete:

  • 500 g făină
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 25 g drcojdie
  • 250 ml lapte dulce
  • 2 cartofi
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 2 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 4 mere
  • 2 linguriţe cu scorţişoariă
  • 60 g zahăr tos
  • 250 ml sos de menta
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi ş,i după ce s-au fiert se pasează.

Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, sarea şi zahărul vanilinat.

Se adaugă puţină făină, se amestecă şi se lasă să dos­pească la loc cald zece minute.

Se toarnă peste făina rămasă împreună cu restul de lapte dulce, cartofii răciţi şi uleiul de măsline.

Se frământă totul până se obţine un aluat nelipicios, se lasă să dospească până îşi dublează volumul, apoi se împarte în patru bucăţi.

Se întind foi rotunde subţiri, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu unt moale.

Se aşază felii de mere, se presară cu zahăr tos şi scorţişoară şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc potrivit 25 de minute, se lasă să se răcească puţin, apoi se servesc cu sosul de mentă.

Tarta cu mere, scortisoara si menta

Tarta_cu_mere_scortisoara_si_menta

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.