Inghetata de zmeura cu pasta de fragi

Printeaza

Inghetata de zmeura cu pasta de fragi din: fragi, zahăr vanilat, brânză mascarpone, zeama de lămâie, zahar, apa, zmeura, frisca, mure, menta.

 

Ingrediente pentru pasta de fragi:

  • 500 g fragi
  • un plic zahăr vanilat
  • 50 g brânză mascarpone
  • zeama de la o lămâie

Ingrediente pentru îngheţată:

  • 350 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 300 g zmeură
  • un plic zahăr vanilat
  • 500 ml frişcă

Ingrediente pentru ornat:

  • 200 g mure
  • frunzuliţe de mentă

 

Mod de preparare:

Apa, zaharul si zaharul vanilat se pun la fiert si se lasa sa clocoteasca pana ce capata consistenta unui sirop.

Se lasa sa se raceasca si, in acest timp, se curata zmeura si se zdrobeste cu blenderul.

Ca sa nu se simta semintele, se trece prin sita si se toarna in siropul rece. Se amesteca si se adauga zeama de lamaie.

Se toarna frisca intr-un bol mai inalt si se bate. Frisca batuta se adauga in siropul de zmeura si se amesteca usor atat cat sa para in degrade.

Se toarna in boluri de plastic, se acopera cu capace si se baga in congelator.

Separat, se aleg fragutele, se paseaza cu blenderul si se amesteca cu branza mascarpone, vanilia si zaharul vanilat.

Piureul de fragi se tine la rece acoperit cu o folie de plastic.

Cand este gata inghetata, se aranjeaza in boluri sau cupe special si se orneaza cu mure proaspete si frunzulite de menta.

 

Inghetata de zmeura cu pasta de fragi

Inghetata_de_zmeura_cu_pasta_de_fragi

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.