Sarmale din piept de pui si boia

Printeaza

Sarmale din piept de pui si boia din: frunze de varză, carne de pui tocată, orez, ceapa, morcov, rosii, oua, piper, boia, sare, marar, cimbru, ulei.

Ingrediente:sarmale

  • frunze de varză
  • 500 g carne de pui tocată
  • o cană de orez
  • 2 cepe tocate mărunt
  • un morcov tăiat mărunt
  • o roşie tăiată mărunt
  • 2 ouă
  • piper
  • boia
  • sare
  • mărar
  • cimbru
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, morcovul şi ro­şia şi se spală bine. Se taie mărunt, după care se călesc în puţin ulei.

Se adaugă orezul spălat şi carnea tocată. Se lasă să fiarbă la foc mic, până când este gata orezul.

La final, se adaugă condimentele şi se amestecă bine.

Se spală în apă rece fiecare frunză de varză. Se umple după aceea câte o frunză cu compoziţia de carne şi orez.

Se aşază într-o oală pe fundul căruia s-au pus câteva frunze tăiate mărunt.

Se adaugă peste ele apa ameste­cată cu suc de roşii şi puţină sare şi piper.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.