Tocană de vara cu maruntaie de pui Ingrediente: măruntaie de pui (inimioare, pipote, aripi, târtiţă etc) 1/2 kg ceapă verde 2 salate verzi medii 4-5 legături usturoi verde 7 linguri ulei 250 g iaurt 1 linguriţă pastă tomate 1 lingură făină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel piper sare Mod de preparare: Cureţi verdeţurile, […]
Tocana de vara cu ardei gras si dovlecei
PrinteazaTocana de vara cu ardei gras si dovlecei din: ceapă verde, ardei gras, cartofi, dovlecel, roşii, ulei, mărar, sare.
Ingrediente:
- o legătură ceapă verde
- 2 ardei grasi
- 3 cartofi noi
- 2 dovlecei
- 2-3 roşii bine coapte
- 2 linguri ulei
- mărar pentru servit
- sare
Mod de preparare:
In ulei încins se pune ceapa la călit şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă ardeii cubuleţe.
Intre timp, se curăţă dovleceii, se taie cuburi şi se presară cu sare, la fel si cartofii.
Se şterg dovleceii, se pun în cratiţă, se lasă un minut si apoi se adaugă cartofii.
Se toarnă apă, se potriveşte de sare si se lasă la fiert, cu capac, aproximativ 30 de minute.
După ce au fiert legumele, se pun roşiile tăiate mărunt si se mai lasă la fiert 5 minute.
Se poate servi si rece, cu mărar deasupra.
Tocana de vara cu ardei gras si dovlecei
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocană de vara cu maruntaie de pui
Pofta buna!