Prajitura cu gem, nuca si bezea
PrinteazaPrajitura cu gem, nuca si bezea din: faina, margarina, oua, lamaie, zahar, nuci, praf de copt, otet, gem, sare.
- 500 g făină
- 250 g margarină
- 2 ouă + 3 albuşuri
- 1/2 lămâie
- 100 g zahăr pudră
- 10 nuci
- 1 praf de copt
- 1 linguriţă oţet
- 5-6 linguri gem
- sare
Mod de preparare:
Freci margarina spumă cu un praf de sare, adaugi un ou şi un gălbenuş, apoi făina, praful de copt stins cu oţet şi coaja rasă de lămâie.
Frămânţi apoi un aluat tare pe care-l ţii o oră la rece.
Ungi o tavă cu unt şi întinzi o foaie din trei sferturi de aluat.
Ungi aluatul cu gem şi razi aluatul rămas.
Baţi apoi albuşurile spumă cu zahărul pudră, adaugi miezul de nucă măcinat şi întinzi compoziţia peste prăjitură.
O dai la cuptor pentru trei sferturi de oră şi când e gata o laşi să se răcească.
O tai şi o pudrezi cu zahăr.
Prajitura cu gem, nuca si bezea
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu gem nuca si bezea
- prajitura cu gem si bezea cu nuca
Buna prajitura cu gem si nuca?