Pere in aluat de ciocolata
PrinteazaPere in aluat de ciocolata din: pere, păstaie vanilie, zahăr, apa, lamie, ciocolată neagră, ouă, unt.
Ingrediente:
- 4 pere mici
- o păstaie vanilie
- 100 g zahăr
- un litru apă
- o lămâie
Ingrediente pentru aluat:
- 125 g ciocolată neagră
- 3 ouă
- 80 g unt
- 50 g zahar
- 40 g faina
Mod de preparare:
Se curăţă perele de coajă fără a le tăia codiţa si apoi se golesc de căsuţa cu seminţe.
Apa, zahărul, sucul de lămâie si păstaia de vanilie tăiată în două se fierb 2 fninute, se pun perele si se fierb 15 minute.
Se lasă apoi să se răcească în sirop şi se pun la scurs.
Pentru aluat, ciocolata si untul se topesc, iar ouăle cu zahărul se freacă bine. Se adaugă apoi făina si ciocolata cu untul topite.
In forme individuale unse cu puţin unt se aşază câte o pară si apoi se toarnă aluatul. Se lasă la cuptor pentru 12 minute.
Pere in aluat de ciocolata
Pofta buna!