Placinta cu carne si ardei gras
PrinteazaPlacinta cu carne si ardei gras din: aluat congelat de foitaj, carne tocată de porc, ceapa, ardei gras roşu, gras galben, ouă, patrunjel, ulei, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 pachete aluat congelat de foitaj
- 400 g carne tocată de porc
- 2 cepe
- un ardei gras roşu
- un ardei gras galben
- 2 ouă
- o legătură pătrunjel
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cele două pachete de aluat se desfac si se lasă la decongelat pe masă. Intre timp, în ulei se căleşte ceapa tăiată mărunt şi, după ce aceasta s-a înmuiat, se pune carnea. Se lasă 10 minute pe foc până ce îşi schimbă culoarea în totalitate.
Carnea uşor răcită se amestecă cu ardeii tăiati cubulete, pătrunjelul fin tocat, ouăle şi smântână. Se potriveşte de sare si piper. Intr-o formă de copt se pune un pachet de aluat în asa fel încât să acopere şi lateralele.
Se toarnă umplutura şi se acoperă cu al doilea aluat, decupat sau tăiat şuviţe, pentro a face un grilaj. Se dă totul la cuptor pentru 45 de minute şi apoi se lasă.să se răcească în tavă.
Placinta cu carne si ardei gras
Pofta buna!