Prajitura regala cu capsuni
PrinteazaPrajitura regala cu capsuni din: capsuni, lapte, zahar, coniac, galbenus, frisca, gelatina.
- 300 g căpşuni
- 500 ml lapte
- 250 g zahăr pudră
- 1 lingură coniac sau lichior
- 1 esenţă vanilie
- 6 gălbenuşuri
- 250 g frişcă
- 1 plic gelatină
- 2 plicuri zăhăr vanilat
Mod de preparare:
Speli căpşunile, le presari cu 100 g zahăr pudră, tomi tăria şi laşi deoparte. Fierbi apoi laptele cu zahărul vanilat.
Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră rămas până obţii o cremă albă. Tomi laptele cald amestecând continuu, laşi compoziţia pe foc câteva minute, dar nu o dai în clocot. O dai deoparte şi după ce s-a răcit încorporezi gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic şi frişca bătută.
Tomi o parte din compoziţie într-o formă dreptunghiulară (dacă se poate) şi o dai la frigider. Compoziţia rămasă o amesteci cu căpşunile, o tomi peste cealaltă şi dai din nou la frigider până a doua zi. O scoţi pe un platou prin răsturnare, o decorezi şi o tai felii.
Prajitura regala cu capsuni
Poftă bună!