Prajitura cu miere, nuci si prune uscate

Printeaza

Prajitura cu miere, nuci si prune uscate din: oua, ulei, miere, bicarbonat de sodiu, făină, nuci, prune uscate, zahar, frisca.

Prajitura cu miere, nuci si prune uscate

Ingrediente pentru aluat:

  •  3 ouă
  •  un pahar ulei
  •  un pahar miere
  •  2 linguriţe bicarbonat de sodiu
  •  550-600 g făină

Ingrediente pentru umplutură:

  •  200 g nuci
  •  500 g prune uscate
  •  100 g zahăr
  •  200 g frişcă

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ouăle cu mierea, se adaugă uleiul şi treptat făina amestecată cu bicarbonatul. După ce s-a pus toată făina, se frământă bine obţinând un aluat care se împarte în 4 bile.

Se întinde o foaie, se transferă într-o formă de copt, se înţeapă şi se dă la cuptor pentru 15 minute maximum. Se repetă operaţiunea Si pentru celelalte foi.

Cât timp se coace ultima’foaie, prunele cu zahărul si un pic de apă se pun pe foc si se ţin 10 minute. Apoi se lasă la răcit.

Pe un platou se asază o primă foaie, apoi se presară cu nuci şi se pun prune. Se repetă operaţiunea şi, la final, se pune frişca peste ultima foaie.

Prajitura cu miere, nuci si prune uscate

Prajitura cu miere, nuci si prune uscate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.