Reteta zilei: Galuste umplute

Printeaza

Galuste umplute din: faina, ulei, apa, sare, ceapa, unt, cartofi fierti, piper, branza cheddar, varza acra, bacon, stafide, prune.

 

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 8-9 cani faina
  • 1/2 cană ulei vegetal
  • 1,5 cani de apa călduță in care au fiert cartofii
  • 2.5 cană apă călduță
  • 1 linguriță de sare

umplutura de cartofi:

  • 1 ceapa, tocata
  • 1/4 cană unt
  • 3 căni cartofi fierti, piure
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 cană brânză cheddar, rasă

 

 

Mod de preparare:

Pentru umplutura de cartofi, gatiti ceapa in unt aproximativ 5 minute.

Adaugati ceapa in piureul de cartofi.

Adăugați sare, piper și brânză. Pasati bine. Se răcește amestecul complet.

Pentru aluat, se combină ingredientele pentru aluat.

Frământați un pic și se lasă să stea timp de cel puțin 1 oră la dospit.

Se intinde pe o suprafata presarata cu faina.

Cu ajutorul unui pahar decupati cercuri.

Umpleti fiecare cerc cu cate 1 lingurita de umplutura, apoi lipiti si aplatizati cu o furculita.

Într-o oală mare, fierbeti apa, adaugati sare si 1 lingura de ulei.

Incorporati galustele si fierbeti aproximativ 10 minute.

Serviti la temperatura camerei.

 

umplutura de varza acra:

  • 1 kg varză acră
  • 4 felii de bacon
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 1/2 cană ulei vegetal
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 lingurita piper

aluat:

  • 8-9 cani faina
  • 1/2 cană ulei
  • 1,5 cani de apa călduță in care ati fiert cartofii
  • 2.5 cani apă călduță
  • 1 linguriță de sare

 

Mod de preparare:

Pentru umplutura varză acră, gatiti varza acră, aproximativ 20 de minute. Scurgeti bine.

Gatiti ceapa în ulei cateva minute, adăugați varză acră, bacon, sare și piper.

Gatiti timp de 10 minute. Se răcește complet.

Pentru aluat, se combină ingredientele pentru aluat.

Frământați un pic și se lasă să stea timp de cel puțin 1 oră la dospit.

Se intinde pe o suprafata presarata cu faina.

Cu ajutorul unui pahar decupati cercuri.

Umpleti fiecare cerc cu cate 1 lingurita de umplutura, apoi lipiti si aplatizati cu o furculita.

Într-o oală mare, fierbeti apa, adaugati sare si 1 lingura de ulei.

Incorporati galustele si fierbeti aproximativ 10 minute.

Serviti la temperatura camerei.

 

pentru umplutura de stafide:

  • 1 cană de stafide
  • 1/2 cană apa
  • 1/4 cană zahar

aluat:

  • 8-9 cani faina, plus mai mult de prăfuire
  • 1/2 cană ulei
  • 1,5 cani de apa călduță in care ati fiert cartofii
  • 2.5 cană apă călduță
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare:

Pentru umplutura, se fierb timp de 20 minute in apa. Scurgeti si răciti.

Pentru aluat, se combină ingredientele pentru aluat.

Frământați un pic și se lasă să stea timp de cel puțin 1 oră la dospit.

Se intinde pe o suprafata presarata cu faina. Cu ajutorul unui pahar decupati cercuri.

Umpleti fiecare cerc cu cate 1 lingurita de umplutura, presarati zahar, apoi lipiti si aplatizati cu o furculita.

Într-o oală mare, fierbeti apa, adaugati sare si 1 lingura de ulei.

Incorporati galustele si fierbeti aproximativ 10 minute.

Serviti la temperatura camerei.

 

umplutura de prune:

  • 1 cană de stafide
  • 1/2 cană apa
  • 1/4 cană zahar

aluat:

  • 8-9 cani faina
  • 1/2 cană ulei
  • 1,5 cani de apa călduță in care ati fiert cartofii
  • 2.5 cani apă călduță
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare:

Pentru umplutura, se fierb prunele timp de 20 minute in apa. Scurgeti și raciti.

Pentru aluat, se combină ingredientele pentru aluat.

Frământați un pic și se lasă să stea timp de cel puțin 1 oră la dospit.

Se intinde pe o suprafata presarata cu faina. Cu ajutorul unui pahar decupati cercuri.

Umpleti fiecare cerc cu cate 1 lingurita de umplutura, presarati zahar, apoi lipiti si aplatizati cu o furculita.

Într-o oală mare, fierbeti apa, adaugati sare si 1 lingura de ulei.

Incorporati galustele si fierbeti aproximativ 10 minute. Serviti la temperatura camerei.

 

Galuste umplute

Galuste_umplute_17

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine, dar gulustele nu sunt rotunde ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.