Pappardelle cu Scoici și Pesto din: pappardelle, scoici, pesto de busuioc, ulei de masline, usturoi, vin alb sec, sare, piper, frunze de busuioc. Când eleganța întâlnește simplitatea în bucătăria italiană, rezultatul este adesea o capodoperă culinară. Pappardelle cu scoici și pesto este exact asta: un fel de mâncare rafinat care îmbină textura mătăsoasă a pastelor […]
Reteta zilei: Scoici la aburi cu aroma de busuioc
PrinteazaScoici la aburi cu aroma de busuioc din: ceapa rosie, ulei de masline, sare, usturoi, ardei iute, vin alb, porumb, scoici, apa rece, amidon, busuioc.
Ingrediente:
- 1 ceapa rosie, tocata
- ulei de masline
- sare
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei iute uscat
- 1 cana vin alb
- 1 cana porumb
- 10 scoici mari
- apa rece
- amidon
- busuioc
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti scoicile impreuna cu apa rece si amidon si lasati 30 de minute.
Intr-o tigaie adanca, adaugati ulei de măsline, încălziti, iar apoi adăugati ceapa rosie felii si gatiti, presarand putina sare pentru 1-2 minute, adăugati apoi usturoi felii și ardeiul iute uscat.
Gatiti 1-2 minute, apoi adaugati vinul, porumbul, scoicile, apoi presarti cu sare si dati focul la mare, acoperiti si gatiti cateva minute pana se desfac scoicile.
Cele care nu se desfac se arunca. Opriti focul, lasati sa se odihneasca apoi serviti cu busuioc proaspat tocat.
Scoici la aburi cu aroma de busuioc
Pofta buna!
Scoici cu Sos Cremos de Usturoi și Unt de Arahide
Scoici cu Sos Cremos de Usturoi și Unt de Arahide din: scoici, unt, usturoi, unt de arahide, lapte de cocos, suc de lamaie, sos de soia, zahar brun, fulgi de chili, sare, piper, frunze de coriandru. Această rețetă de scoici cu sos de usturoi și unt de arahide combină savoarea mării cu texturi cremoase și […]
Scoici cu Sos de Unt și Citrice
Scoici cu Sos de Unt și Citrice din: scoici, unt nesarat, suc de portocalesuc de grapefruit, usturoi, coaja de portocala, coaja de grapefruit, patrunjel, sare, piper, paine crocanta. În lumea vastă a fructelor de mare, scoicile ocupă un loc de cinste, oferind o varietate de arome și texturi care pot transforma orice masă într-o experiență […]
Pofta buna!
Ce-mi plac scoicile
Arata bien reteta cu scoici 🙂 chiar imi place