Trunchi de merluciu la cuptor
PrinteazaTrunchi de merluciu la cuptor din: merluciu, dovlecei, rosii, fenicul, usturoi, dafin, ulei de masline, vin alb demisec, lamaie, sare, piper, varza rosie, sfecla rosie.
Ingrediente:
- 4 trunchiuri de merluciu
- doi dovlecei
- 4 roşii
- o bucată de fenicul
- 5 căţei de usturoi
- două frunze de dafin
- două linguri de ulei de măsline
- 200 ml vin alb demisec
- o lămâie
- sare, piper
- varză roşie
- sfeclă roşie
Mod de preparare:
Feniculul se spală, se taie bucăţi rrnici şi se pune pe o farfurie. Dovleceii se curăţă de codiţă, se spală, se taie în jumătate, apoi felii potrivit de groase.
Trunchiurile de merluciu se curăţă, se spală şi se aşază într-o tavă. Printre trunchiuri se pun feliile de dovlecei, se presară bucăţile de fenicul şi usturoiul feliat.
Roşiile se spală, se taie sferturi şi se piun peste peşte, împreună cu frunzele de dafin.
Se stropesc cu sucul de lămâi şi vinul alb, se toarnă uleiul de măsline, o cană de apă şi se cond mentează.
Se introduce tava în cuptor se ţine 25-30 de minute la foc potrivit.
Se scot trunchiurile de merluciu din tavă, se aşază pe un platou, iar în jurul lor se pun legumele din tavă.
Se servesc calde, cu o salată de varză albă sau sfeclă roşie.
Trunchi de merluciu la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- trunchi de merluciu la cuptor
- trunchi merluciu cuptor
Mie una nu mi-a iesit reteta asta
Ador pestele. Merluciu e ok. O sa incerc.