Rulada de pui cu sos de fructe

Printeaza

Rulada de pui cu sos de fructe din: piept de pui, conopida, cartofi, fructe de padure, smantana, unt, lapte, sare, piper, ulei, cimbru, chimen, varza murata.

Ingrediente:Rulada de pui cu sos de fructe

  • 4 piepturi de pui dezosate
  • 450 g conopidă
  • 600 g cartofi
  • 200 g fructe de pădure
  • 200 g smântână
  • 75 g unt
  • 100 ml lapte dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • varză murată
  • chimen

Mod de preparare:

lntr-un vas se amestecă smân­tână cu fructele de pădure şi se mixează. Se condimentează, se stre­coară şi se pune într-un ibric. Conopida se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe în apă cu sare. Se scoate şi se lasă într-o strecurătoare ca să se răcească.

Cartofii se curăţă şi se fierb. Când sunt gata, se scot din apă şi se pun într-un vas de metal. Se adaugă untul, laptele, o lingură de ulei, sare şi piper după gust. Dacă piureul este prea gros se mai poate adăuga din apa în care au fiert car­tofii până când se obţine consis­tenţa dorită.

Piepturile de pui de pui se taie în felii, se condimentează şi în mijloc se pun bucheţele de conopidă. Se rulează, se prind cu o scobitoare şi se aşază într-o tavă.

Se ung cu ulei, se condimen­tează şi se introduc în cuptor timp de 20-30 de minute. Se ser­vesc alături de piureul de cartofi şi sosul de fructe, presărate cu cim­bru tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.