Vita cu bacon si ciuperci
PrinteazaVita cu bacon si ciuperci din: carne de vită, bacon, ciuperci conservate, ulei, vin rosu, ceapa, usturoi, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 g carne de vită
- 100 g bacon
- 250 g ciuperci conservate, mici
- 3 linguri ulei
- 750 ml vin roşu
- 2 cepe
- 4-5 căţei usturoi
- 2 linguri făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală sub presiune se pun la călit în ulei carnea şi baconul tăiat mărunt. Se adaugă ceapa şi ciupercile trecute sub un jet de apă. Se presară cu făină şi se amestecă. Se pune vinul, care trebuie să acopere carnea, se adaugă usturoiul, se presară sare şi piper.
Se pune capacul şi sejasă la fiert 60 de minute, la foc mic spre mediu din momentul în care oala începe să fluiere. Se verifică dacă e fiartă carnea de vită, apoi se poate servi.
Vita cu bacon si ciuperci
Pofta buna!
o sa incerci si eu vita cu bacon