Raţă sălbatică în sos picant

Printeaza

Raţă sălbatică în sos picant din: rata, ulei, vin, pasta de tomate, faina, mustar, ceapa, telina, castraveciori, dafin, cimbru, piper, otet, sare.

Ingrediente:Raţă sălbatică în sos picant

  • 1 raţă
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 lingură de făină
  • 1/2 lingură de muştar
  • 100 g ceapă
  • 1/2 ţelină
  • 200 g castraveciori
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • piper
  • oţet
  • sare

Mod de preparare:

După marinare, raţa se taie în bucăţi care se prăjesc în ulei.

Se scot într-o cratiţă, iar în uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă făina, pasta de tomate şi se stinge cu apă caldă.

Acest sos se răstoarnă peste bucăţile prăjite.

Se adaugă castraveciorii (curăţaţi de coajă şi de seminţe), tocaţi mărunt, piperul, dafinul, cimbrul, muştarul şi se lasă să fiarbă până ce când este gata. La final, se adaugă vinul, sare şi oţet.

In timpul fiertului, se mai pune zeamă de marinată (strecurată).

Se serveşte cu cartofi fierţi natur, stropiţi cu unt şi presăraţi cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.