Lişiţă la tavă cu sos picant
PrinteazaLişiţă la tavă cu sos picant din: lisita, slanina, untura, castraveti murati, mustar, pasta de tomate, faina, ceapa, otet, vin, sare, cimbru, dafin, piper.
- 1 lişiţă
- 100 g slănină proaspătă
- 100 g untură
- 200 g castraveţi muraţi
- 1 linguriţă muştar
- 50 g pastă de tomate
- 1 lingură făină
- 100 g ceapă
- 100 ml zeamă de marinată sau oţet
- 100 ml vin
- sare
- cimbru
- dafin
- piper
Mod de preparare:
Lişiţa, ca şi raţa sălbatică, se ţine 2-3 zile într-un loc răcoros, atârnată, pentru fezandare.
După aceea, se curăţă de pene. (Dacă penele se smulg foarte greu, se poate jupui de piele împreună cu penele.) Se scot măruntaiele, după care carnea se pune la marinat.
Se scoate în momentul preparării, se şterge, se înfăşoară în felii de slănină, se leagă, se aşază într-6 tavă unsă cu untură şi se introduce în cuptor.
După ce s-a rumenit puţin, se adaugă legumele de la marinată sau altele (câteva-felii de ceapă, morcovi şi ţelină), mirodenii şi puţină apă. Se frige până ce carnea este făcută.
Se scoate friptura în alt vas, iar legumele se presară cu făină şi se prajesc încă .10 minute, apoi se adaugă pasta de tomate şi se stinge cu vin şi cu puţină apă. Se dă în fiert şi după 5 minute se strecoară, pasându-se.
In acest sos se adaugă castraveciorii curăţaţi de coajă şi tocaţi mărunt. Carnea se taie în bucăţi, se potriveşte de sare şi împreună se mai fierb 20
minute, se’ serveşte cu cartofi natur.
Pofta buna!