Tarta cu smochine si miere
PrinteazaTarta cu smochine si miere din: aluat foitaj congelat, smochine, zahar pudra, unt, faian de migdale, oua, miere, suc de lamaie.
Ingrediente:
- un aluat foitaj congelat
- 16 smochine
- 100 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 100 g făina de migdale
- un ou
- 2 linguri miere
- sucul unei jumătăţi de lămâie
Mod de preparare:
Aluatul decongelat se întinde puţin cu sucitorul, se transferă în forma de copt si se dă la frigider.
Se amestecă apoi zahărul cu untul tăiat în cuburi, făina de migdale si oul.
Apoi, acest amestec se pune peste aluatul de la frigider. Se acoperă cu smochine si se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Intre timp, mierea si sucul de lămâie se amestecă pe foc si când fierbe se trage de pe foc.
Se unge apoi tarta abia scoasă din cuptor cu acest amestec si se lasă să se răcorească.
Tarta cu smochine si miere
Pofta buna!