Tarta cu smochine si miere

Printeaza

Tarta cu smochine si miere din: aluat foitaj congelat, smochine, zahar pudra, unt, faian de migdale, oua, miere, suc de lamaie.

 

Ingrediente:

  • un aluat foitaj congelat
  •  16 smochine
  •  100 g zahăr pudră
  •  100 g unt
  •  100 g făina de migdale
  •  un ou
  •  2 linguri miere
  •  sucul unei jumătăţi de lămâie

 

Mod de preparare:

Aluatul decongelat se întinde puţin cu sucitorul, se transferă în forma de copt si se dă la frigider.

Se amestecă apoi zahărul cu untul tăiat în cuburi, făina de mig­dale si oul.

Apoi, acest amestec se pune peste aluatul de la frigider. Se aco­peră cu smochine si se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Intre timp, mierea si sucul de lămâie se amestecă pe foc si când fierbe se trage de pe foc.

Se unge apoi tarta abia scoasă din cuptor cu acest amestec si se lasă să se răcorească.

 

Tarta cu smochine si miere

Tarta_cu_smochine_si_miere

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.