Cartofi umpluti cu carne si legume
PrinteazaCartofi umpluti cu carne si legume din: cartofi, carne tocată amestec, ceapă, morcov, ulei, sare, piper, brânză topita.
Ingrediente:
- 8 cartofi medii
- 300 g carne tocată amestec
- o ceapă
- un morcov
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- un tub subţire brânză topită
Mod de preparare:
Cartofii se pun la fiert în coajă, într-un vas acoperit.
Intre timp, ceapa tăiată mărunt si morcovul răzuit se pun la călit în ulei si, după ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă carnea tocată.
Se desface cu lingura de lemn şi se lasă pe foc până ce şi-a schimbat culoarea şi s-a împuţinat.
Se trage de pe foc şi se potriveşte de sare şi piper. Cartofii fierţi se lasă un pic să se răcorească, se scobesc, iar miezul fiert se amestecă bine cu carnea şi se umplu apoi cartofii.
Se aşază cartofii în tava de copt, se pune puţină brânză pe fiecare, apoi se lasă aproximativ 10 minute la cuptor să se gratineze frumos.
Cartofi umpluti cu carne si legume
Pofta buna!