Reteta peste rasol

Printeaza

Reteta peste rasol din: peste, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, piper, cartofi, vin, margarina, patrunjel, otet, sare.

Ingrediente:Reteta peste rasol

  • 1 kg de peste (cu mai putine oase – salau, somn, calcan)
  • 300 gr. morcovi
  • 300 gr. patrunjel radacina
  • 1 telina potrivita
  • 3 cepe mijlocii
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 cartofi
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 3 linguri de vin alb
  • 1 lingura de margarina vegetala
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 2 linguri de otet
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Zarzavatul (morcovii, patrunjelul, telina) se curata si se taie in felii de marimea unui deget. Se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si taiata rondele.

In timp ce fierbe se adauga cartofii, curatati de coaja, care se scot imediat ce sunt gata. In zeama cu zarzavat se adauga sarea, pestele (curatat) si taiat felii mari.

Se acreste cu otet, vin si se pun piperul boabe si foile de dafin. Se lasa sa fiarba acoperit 20-30 minute.

Dupa ce a fiert, pestele se pune pe un platou si se orneaza cu zarzavatul fiert, cartofii felii de 2-3 cm grosime, se presara patrunjel verde, se unge cu margarina si se stropeste cu zeama de lamaie.

Se serveste fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.