Castraveti napolitani
PrinteazaCastraveti napolitani din: castraveti, unt, ceapa, orez, patrunjel, rosii, sare, piper, pesmet, faina, smantana.
- 10-12 castraveti mijlocii
- 150 gr. unt
- 2 cepe
- 150 gr. orez
- 1 legatura de patrunjel verde
- 2 rosii mari
- sare
- piper macinat
- 1 lingura de pesmet
Ingrediente sos: 50 gr. unt, 10 gr. faina, 500 gr. pulpa de rosii, 1 dl smantana.
Mod de preparare:
Se curata castravetii, se taie in doua, se sareaza usor si se lasa putin sa se scurga. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita, se caleste in el ceapa tocata, apoi se adauga si orezul si se lasa sa devina sticlos.
Se pune patrunjelul tocat si castravetii taiati in bucati cam de 1 cm. Separat, se curata rosiile de pielita, se taie marunt si se pun peste castraveti si orez.
Se potriveste mancarea de sare si de piper si se lasa sa fiarba usor in sucul de rosii, cateva minute.
Se incinge cuptorul si se pune mancarea la gratinat.
Cand e gata, se serveste cu sosul de rosii preparat din untul incins, in care se căleşte usor faina, apoi se adauga pulpa de rosii si, in cele din urma, smantana.
Pofta buna!