Creme brulee cu pere din: lapte, smântână, baton de vanilie, zahăr, nuga, gălbenuşuri, Amarula (lichior de fructe sălbatice din Africa de Sud), pere mari, puţin unt, zahăr candel brun, vin alb, mentă, cimbru, coajă rasă de limette, zmeură proaspătă.
Ingrediente:
90 ml lapte
250 ml smântână
1 baton de vanilie
4 linguri zahăr
50 g nuga
4 gălbenuşuri
50 ml Amarula (lichior de fructe sălbatice din Africa de Sud)
3 pere mari
puţin unt
zahăr candel brun
vin alb
mentă
cimbru
coajă rasă de limette
zmeură proaspătă
Mod de preparare:
Laptele, smântână, jumătate din batonul de vanilie şi zahărul se fierb, se adaugă nuga.
Se adaugă gălbenuşurile şi Amarula, se ţin la 110 grade în bain mărie 40 min.
Perele se taie cuburi, se încing in unt cu cealaltă jumătate din batonul de vanilie şi zahărul candel, se sting cu vin alb.
Se adaugă mirodeniile şi limette; totul se pune la cuptor 30 min.
Creme brulee cu mure din: mure, smantana, galbenus, zahar. Ingrediente: 36 bucăţi de mure 660 ml de smântână dulce pentru frişcă 6 gălbenuşuri 70 g de zahăr tos 3 linguri de zahăr fin Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 160° C. Se pun şase forme mici termorezistente într-o tavă adâncă. Se aşază şase mure […]
Creme brulee cu zahar brun din: oua, zahar, lapte, vanilie, frisca. Ingrediente: 10 gălbenuşuri 200 g zahăr o păstaie vanilie 1/2 l frişcă lichidă 1/2 l lapte rece zahăr brun Mod de preparare: Gălbenuşurile şi zahărul se bat cu telul până ce se albesc, apoi se adaugă seminţele păstăii de vanilie. Se toarnă frişca […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Bun desertul