Imam bayildi cu vinete si ceapa
PrinteazaImam bayildi cu vinete si ceapa din: viente, ceapa, ardei gras, rosii curatate de coaja, usturoi, sare, piper, ardei iute, ulei de masline si floarea-soarelui.
- 2,5 kg vinete pufoase
- 3 cepe potrivite (roşii)
- 2-3 ardei graşi mari
- 1 cutie mică de roşii curăţate de coajă (sau bulion)
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- puţin ardei iute
- ulei de măsline şi de floarea soarelui
Mod de preparare:
Coci vinetele, ca pentru salata de vinete.
Le laşi să se scurgă, lei un vas bun de teflon, pui un rând de vinete fără seminţe, deasupra pui roşiile din conservă, apoi ardeii copţi desfăcuţi în fâşii şi tocaţi mai mărunt, ceapa roşie tăiată solzişori, puţin usturoi tăiat mărunt, sare, piper, apoi iar un rând de vinete şi restul, ca la primul procedeu.
Pui foarte puţin ardei iute.
Torni ulei, să fie îndestulat şi, dacă rămâne, îl poţi folosi la vinete cu brânză rasă deasupra sau la vinete umplute cu carne.
Ţine cont când mănânci că se mănâncă rece.
Imam bayildi cu vinete si ceapa
Pofta buna!