Rulouri din piept de pui cu ciuperci si ardei gras
PrinteazaRulouri din piept de pui cu ciuperci si ardei gras din: piept de pui, ceapa, ardei gras rosu, ciuperci, patrunjel verde, concentrat de legume, condimente (maghiran, piper, busuioc, oregano, cimbrişor), vin alb, ulei, bacon afumat.
Ingrediente:
- 1 piept de pui mare şi dezosat
- 1 ceapă mică
- 1 ardei gras roşu
- 6-7 ciuperci mari, pătrunjel verde
- 2 linguriţe concentrat de legume
- 1 linguriţă condimente (maghiran, piper, busuioc, oregano, cimbrişor)
- 50 ml vin alb
- ulei
- câteva fâşii de bacon afumat
Mod de preparare:
Pieptul de pui îl tai fâşii, cât mai mari şi groase (de 1 cm), pe care le întinzi puţin cu un ciocan de şniţele şi le condimentezi după gust.
Tai ceapa mărunt, ciupercile curăţate le mărunţeşti, ardeiul gras îl tai cubuleţe mărunte şi le căleşti puţin într- o lingură de ulei.
Apoi adaugi condimentele şi concentratul de legume, iar la sfârşit, presari pătrunjelul tocat mărunt.
Pe feliile de carne, bătute şi condimentate, pui câte o lingură de umplutură de ciuperci, rulezi uşor şi fiecare rulou îl înfăşori în câte o fâşie de tacon afumat, apoi prinzi capetele cu o scobitoare, astfel încât să nu curgă umplutura.
Rulourile le prăjeşti bine în ulei, iar când sunt rumenite pe toată suprafaţa, torni pe ele vinul alb, le acoperi cu un capac, le mai laşi pe foc încă 5 minute, apoi le scoţi pe hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de grăsime.
Serveşti rulourile calde cu piure de cartofi sau orez şi o salată de sezon, după preferinţă. Este o mâncare gustoasă şi potrivită pentru o masă în familie, alături de un pahar de vin sau de bere.
Pofta buna!