Bere de casa cu porumb

Printeaza

Bere de casa cu porumb din: apa, hamei, malt, porumb, zahar, drojdie.

 

Ingrediente:

  • 10 l apa
  • un pumn de hamei
  • 250g malţ
  • 250g boabe de porumb
  • 60g zahăr 
  • un cubuleţ de drojdie

Mod de preparare:

Bere de casa cu porumb : In 10 l apă se pun: un pumn de hamei, 250g malţ, 250g boabe de porumb. Această compoziţie se fierbe în vas acoperit 3 ore. 

ia de pe foc, se strecoară printr-un tifon, se adaugă 60g zahăr şi se lasă să se răcească, tot în vas acoperit.

Când încă mai este călduţă, se adaugă un cubuleţ de drojdie mărunţită şi dizolvată. După ce se răceşte, se strecoară din nou, se toarnă în sticle şi se astupă cu dopuri de plută care au fost fierte în prealabil.

Dopurile se leagă cu o bucăţică de pânză, pentru a nu sări din cauza fermentării care este destul de puternică.

Este bine fermentarea să se facă într-o pivniţă. După 24 de ore berea astfel se poate consuma.

 

Savurati!

 

 

Ciorbă de legume cu quinoa

Ciorbă de legume cu quinoa – e un preparat sănătos și reconfortant, perfect pentru orice anotimp. Această rețetă combină bogăția de vitamine și minerale din legumele proaspete cu proteinele complete și fibrele oferite de quinoa, făcând din aceasta o alegere excelentă pentru o masă echilibrată. Ciorba de legume cu quinoa este ușor de preparat și […]

Bibilică friptă cu ierburi aromatice și lămâie

Bibilică friptă cu ierburi aromatice și lămâie – o alegere ideală pentru o masă festivă sau o cină specială. Această rețetă aduce un echilibru perfect între aromele proaspete ale ierburilor și gustul citric al lămâii, completând textura fragedă și suculentă a cărnii de bibilică. Fiind un preparat rafinat și sofisticat, bibilica friptă este potrivită pentru […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.