Supa cu porumb si busuioc
PrinteazaSupa cu porumb si busuioc din: unt, ceapa, cartofi noi, apa, supă de pui fără sare, busuioc, arpagic sau pătrunjel mărunţit (opţional).
Ingrediente:
- 1 lingură de unt
- 1 ceapă mică, tocată
- 1 cartof nou mediu (roşu sau alb), curăţat şi tăiat în cuburi cu latura de circa 1 centimetru
- 3 ceşti de apă
- 2 ceşti de supă de pui, fără sare
- boabele de porumb îndepărtate de pe 6 ştiuleţi fierţi
- 1 linguriţă de sare
- 3 linguri de busuioc, arpagic sau pătrunjel mărunţit (opţional)
Mod de preparare:
Înmoaie untul într-o cratiţă, după ce ai setat aragazul la foc potrivit.
Completează cu ceapa, cartoful, o ceaşcă de apă şi adu totul până în punctul de fierbere.
Pune un capac peste recipient şi căleşte legumele 10 minute, la foc mic.
Adauga supa de pui şi restul de apă. După ce dă în clocot, pune boabele şi lasă să fiarbă la foc mic pentru 2 minute (încearcă-i cu o furculiţă ca să vezi dacă sunt gata).
Varsă şi sucul pe care l-ai obţinut după ce ai ras cocenii şi sărează după gust. la vasul de pe aragaz şi lasă-l să se răcească 5 minute.
Toarna mixtura în robotul de bucătărie şi amestec-o 4 minute.
Reîncălzeşte compoziţia şi asezonează cu sare şi piper negru măcinat. Presară verdeţuri sau unul dintre toppingurile din dreapta.
Supa cu porumb si busuioc
Pofta buna!